Nice Room
Miksi tällainen sivusto?

Tarinamme

  • ”Mitä tulee ruuhkavuosien jälkeen? Vanhuus?"
  • ”Media tarjoaa minulle ryppyvoiteita, meikkausohjeita ja pukeutumisvinkkejä. Miksi en kelpaa tällaisena kuin olen?”
  • ”Työnantajan mielestä minun olisi aika siirtyä jäähypenkille.”
  • ”Lapset ovat maailmalla ja koti tyhjä. Elämälle olisi löydettävä uutta sisältöä.”
  • ”Kyllästyttää niin kutsuttujen kokemusasiantuntijoiden tuputtama hyvinvointihöttö. Missä on asiallinen tieto ikääntymisestä ja keski-iän identiteettikriisistä? Mistä saisin tukea ja rohkaisua toteuttaa muutokset, joista olen alkanut haaveilla?”

Tällaisia ajatuksia pyöri mielessämme, kun me, median naiskuvaan kyllästyneet viisikymppiset uuden elämänsuunnan etsijät, päätimme valittamisen sijaan ryhtyä toimeen. Aluksi perustimme yhdistyksen, Oma huone ry:n. Se ei kuitenkaan riittänyt. Kaipasimme foorumia, jossa elämää tarkasteltaisiin keski-iän näkökulmasta ja jossa naisen ikääntymistä ei pidettäisi vastenmielisenä, nolona ja piiloteltavana, saati sairautena. Koska sen kaltaista foorumia ei ollut, perustimme sellaisen itse.

Syntyi verkkosivusto Nice Room, naisten oma huone Virginia Woolfin hengessä. Nice Roomissa puhutaan vaihdevuosista, biologisesta ja psykologisesta vanhenemisesta sekä elämänmuutoksesta ja sen toteuttamisesta. Sivuilla on asiaa myös identiteetistä ja itsetuntemuksesta, sillä ikääntyminen saa tarkastelemaan elämää ja minuutta uudessa valossa.

Vaihdevuodet eivät tarkoita, että elämä olisi ohi. Päinvastoin, edessä avautuu uusia mahdollisuuksia. Opetelkaamme siis tunnistamaan omat vahvuutemme ja ottamaan haltuun oma tilamme. Meidän ei tarvitse kulkea pää kainalossa, vaikka leukaperät alkavatkin roikkua ja tukka harmaantua.

Olkoon mottomme: ikä ei ole rasite vaan voimavara!
Tekijöistä

Nice Room -sivustoa ylläpitää Oma huone ry, sitoutumaton yhdistys, jonka tavoitteena on purkaa keski-ikään ja ikääntymiseen liittyviä stereotypioita ja rohkaista naisia tekemään omaehtoisia elämänvalintoja ikä- ja sukupuolinormeista piittaamatta.

Sivujen sisällön tuottaa Oma huone -työryhmä: joukko 50+ -ikäisiä naisia, jotka haluavat tarkastella elämää ja ikääntymistä uusista näkökulmista ja kumota luutuneet käsitykset ruuhka- ja vaihdevuosien jälkeisestä naisenelämästä. Joukosta löytyy vankkaa journalistista ja tieteellistä osaamista sekä rutkasti käytännön elämänkokemusta.

Me Nice Roomin tekijät luotamme tutkittuun tietoon. Haluamme mennä asia edellä ja pysytellä itse taustalla. Jutut ideoidaan ja toteutetaan yhdessä, eikä kirjoittajia siksi ole yksilöity. Emme myy sivustoa kasvoillamme, garderobillamme tai kissavideoilla, vaan panostamme asiaan. Emme silti ole tosikoita. Meidän mielestämme elämään on mahduttava myös iloa ja naurua! Niinpä sivustolla myös hullutellaan, julistetaan ja vähän revitelläänkin.

Blogikirjoitukset edustavat kirjoittajiensa omia näkemyksiä, muusta sisällöstä työryhmä vastaa kollektiivisesti.


Sivuston vastuuhenkilö:
Tuija Tuomaala
Oma huone ry:n puheenjohtaja

Yhteydenotot: info.omahuone@gmail.com
tai alla olevalla yhteyslomakkeella

Yhteyslomake

(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään