Nice Room: tietoa, ideoita, näkemystä Shittiä aikaa! » Nice Room – Etusivu
Torstai, Helmikuu 22, 2018, 15:15

Hannele Koo ja hänen fiksut ystävättärensä miettivät usein, miksi, oi miksi ihmeessä naisen ikääntymisestä ja vaihdevuosista ei vieläkään, vuonna 2018, puhuta realistisesti ja aikuisten oikeasti ääneen?! Enää ei eletä missään sotaa edeltävässä Suomessa, jossa rohkeinta, mitä saatettiin kuvitella, oli paljas pohje ja heinälato. Ei pitäisi olla syitä vaieta.

Nykynaiset ovat fiksuja, koulutettuja ja tiedostavia. Raskauksista puhutaan, kuukautiskierroista ja ovulaatioista puhutaan kahvipöydässä ja nuupahtanutta parisuhdetta piristetään viagralla, ainakin leikin varjolla.

Mutta vaihdevuosia ei mukamas ole olemassakaan.

Hannele K ihmettelee usein, miksi kukaan ei valita ja kerro, miten – aikuisten oikeasti – shittiä vaihdevuodet voivat olla.

Eikö avoimuus helpottaisi elämää? Tai vertaistuki? Ei tarvitsisi tuntea itseään yksinäiseksi ja kitua yksin kaikissa luonnollisissa menopaussikuvioissaan. Kun puhuisi kavereiden kanssa, saisi ainakin lohtua.

Mutta. Vaihdevuosista. Ei. Saa. Ei. Ole. Tapana. Valittaa.

Ei vain ole tapana kertoa aamiaispöydässä, että on kauheaa herätä viidentenä aamuna peräkkäin siihen, että on nukkunut kolme tuntia katkonaista unta. Ja että kun tätä on jatkunut muutaman viikon tai kuukauden, on niin väsynyt, että muistikaan ei toimi enää. Tai miten shittiä on alkaa hikoilla kesken aamukahvin tai pelätä hikikohtauksen toistuvan bussissa ja työpaikan aamupalaverissa. Kasvot punoittavat, kuumat aallot kiertävät kehää ja ajatus seisoo kuin liikenne kello neljä. Puhumattakaan inkontinenssista, kuivuvista limakalvoista, muuttuvasta ulkomuodosta, rasvan keräytymisestä keskivartaloon, mikä muuttaa kropan vanhan naisen vartaloksi, ja niin edelleen ja niin edelleen.

Hannele Koo miettii, että tätä vain ei saa sanoa. Jos sen sanoo, on luuseri. Kehäraakki. Ylimääräinen. Ylijäämä. Vanha. Tarpeeton. Hedelmätön!

Jos olet työtön, et saa enää töitä. Jos työpaikallasi on YT-neuvottelut, sinut irtisanotaan. Menetät ammatillisen uskottavuutesi. Jos olet sinkku, et menesty enää pariutumismarkkinoilla. Et ole viehättävä.

Onneksi on gynekologi, Hannele miettii. Vaihdevuosien shitti on naisten ja gynekologien välinen salaisuus.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään