Ikä – mikä ihana tekosyy!

Kun ikä alkaa vähintään vitosella, on aika:

Olla terveesti itsekäs
Enää ei tarvitse olla lastensa tai kenenkään muunkaan palvelija – kokki, autonkuljettaja, pyykkäri, siivooja ja yleinen asioiden hoitaja – vaan voi määrätä ajankäytöstään itse. Tee asioita, joista nautit. Älä vietä aikaa ihmisten kanssa, joiden seurassa et voi hyvin. Moni meistä on elänyt viimeiset parikymmentä vuotta pääasiassa toisten ehdoilla. Nyt on aika ajatella omaa hyvinvointia.Mennä viinikurssille
Unohda Alkon kyykkyhyllyt ja korvaa määrä laadulla. Juo viinejä, joiden maistelu tuo luksusta elämään. Pullo oikeaa samppanjaa tai vuosikertaviiniä silloin tällöin ei ole liioittelua. Olet ansainnut sen. Säästä jostain muusta.
Unohtaa sovinnaisuussäännöt
Mitä väliä sillä on, mikä tässä iässä muka on "sopivaa". Ja kuka sen sitä paitsi määrää? Missä iässä tahansa voi tehdä mitä parhaaksi näkee, kunhan ei tekemisillään loukkaa muita. Enää ei ole paineita esittää olevansa jotain muuta kuin on. Kukaan ei siitä piittaa kuitenkaan.

Panostaa kenkiin
Persoonalliset kengät kruunaavat asun ja vetävät huomion armollisesti pois niistä kehon osista, joita et enää halua esitellä. Leikittele väreillä ja malleilla. Nauti korkokengistä kun vielä voit, sillä pian tulee aika, jolloin jalkojen ikääntymismuutokset estävät korkkareiden käytön. Kun löydät kengät, jotka sekä näyttävät että tuntuvat hyviltä, älä tuijota hintalappua. Kunnolliset kengät ovat panostus henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin.
Lakata murehtimasta peilikuvaa
Peili vääristää, sillä se näyttää vain ulkokuoren. Sisus on tärkeämpi. Karvas totuushan joka tapauksessa on, että niin kasvot kuin vartalokin ovat vääjäämättömässä muutoksen tilassa – eivätkä suinkaan kohti parempaa. Asia ei murehtimalla muuksi muutu.

Investoida laukkuun
Hyvälaatuinen nahkalaukku on ilo silmille ja tuo tyyliä olemukseen. Jos olet haikaillut laadukasta laukkua siitä lähtien kun esikoinen meni päiväkotiin, mutta tilisi oli aina kuukauden lopussa miinuksella, kun olit ensin ostanut lapselle haalarin ja itsellesi villatrikoot, toppahanskat tai saapassukat, anna palaa! Tili voi toki nytkin olla miinuksella, mutta kyllä se siitä jotenkin hoituu. Tyyli ennen kaikkea. Unohda käytännöllisyys ja osta viimeinkin itsellesi se merkkilaukku. Jos ei nyt niin milloin?

Takaisin ikä-sivulle.

(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään