Blogi
Tänään tätä mieltä, huomenna jotain muuta...

Torstai, Heinäkuu 5, 2018, 22:20 | Ei kommentteja »

Naisille on lukuisia, toinen toistaan ikävämpiä nimityksiä, eri-ikäisille omansa. Miksi? Nainen ei ole bimbo, pissis tai kana-aivo. Ei noita, räähkä tai kotka. Ei syöjätär tai puuma, ei aivoton hormonihyrrä eikä kiukkuinen vaihdevuosiharppu. Ei vähempiarvoinen, säälittävä tai naurettava.


Torstai, Kesäkuu 21, 2018, 08:54 | Ei kommentteja »

Jatketaan edellisestä.

Työpaikoilla pysymiseen, eli siis siihen, että ei tarvitse salaperäisesti kadota keskellä viikkoa aamupalaverin jälkeen, tarvitaan valitettavasti muutakin kuin hyvää työnjälkeä. Tarvitaan hyväsisko-verkosto, joka tukee, nostaa esiin ja työntää viisikymppisen naisen oikealle paikalle ja ennen kaikkea pitää hänet siinä.


Keskiviikko, Kesäkuu 13, 2018, 15:23 | Ei kommentteja »

Kuulun sukupolveen, joka innostui punkista, värjäsi tukkansa mustaksi, pukeutui risoihin farkkuihin ja viimeisteli asunsa hakaneuloilla. Yhä vielä sisälläni asuu pieni kapinallinen. Nykyisin viihdyn mainiosti myös salonkikelpoisessa kotelomekossa ja korkokengissä, mutta yhtä kotonani olen farkuissa ja tennareissa tai värikkäissä hippivaatteissa. Ehkä pukeutumiskysymys on juuri siksi alkanut viime aikoina askarruttaa minua. Missä vaiheessa minun on lakattava käyttämästä tietynlaisia vaatteita, jotta ei näyttäisi siltä kuin kieltäytyisin hyväksymästä vanhenemistani ja yrittäisin pitää kynsin hampain kiinni teinivuosista?


Perjantai, Kesäkuu 8, 2018, 12:32 | Ei kommentteja »

Ärsyttää puhe säästämisestä. En suostu säästämään sitku-elämän varalle. Miksi en nauttisi elämästä juuri nyt, kun ja jos rahaa sattuu olemaan? En näe mitään syytä säästää siksi, että minulla olisi enemmän rahaa sitten kun olen eläkkeellä. Ehkä olen siinä vaiheessa jo kuollut tai niin huonossa kunnossa, etten pysty enää nauttimaan asioista, joita rahalla saa.


Perjantai, Toukokuu 4, 2018, 16:57 | Ei kommentteja »

Mitä tulee mieleen sanasta mummo? Jotain pehmeää ja pyöreää? Sukankutimet ja keinutuoli? Räsymatto ja raanu? Leppoisa eläkeläinen, joka antaa aikansa lapsenlapsilleen, pyyteettömästi?Blogin kirjoittajat
ovat Oma huone -työryhmän jäseniä ja kertovat huomioitaan sivuston aihepiireistä ja vähän muustakin maailmanmenosta, välillä kieli poskessa ja välillä tiukasti keskellä suuta, joskus silmälasit vinossa ja kukkahattu kireällä muttei koskaan pahaa tarkoittaen.
Tuulia on viisikymppinen tyhjän pesän hautoja, joka yrittää ymmärtää ajan kulumista ja päästä sinuiksi ikääntyvän itsensä ja maailman kanssa.
Hannele Koo, viisikymmentä ja risat, kiinnittää huomiota havaitsemiinsa ikäsyrjiviin käytäntöihin, mutta on siitä huolimatta aidosti hellä ja kiltti humanisti. Ainakin useimmiten.
Vastatuuleen huutelija ihmettelee, äimistelee ja ärsyyntyy, kysyy mieluummin kuin vastaa eikä halua olla valju keskitien kulkija (vaikka todellisuudessa onkin).
(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään