Hengitysharjoitus – Nice Room Helppo hengitysharjoitus

Hengitysharjoitusten avulla voi harjoitella tietoisuustaitoja eli tarkkaavaisuuden suuntaamista meneillään olevaan hetkeen. Säännöllisellä tietoisuustaitojen harjoittamisella on todettu monenlaisia positiivisia vaikutuksia henkiseen ja fyysiseen terveyteen sekä hyvinvointiin.

Tästä on hyvä aloittaa:
Helppo hengitysharjoitus

Etsi hiljainen paikka, jossa voit istua rauhassa ilman että sinua häiritään. Jos istut tuolilla, aseta jalat lattialle, nojaudu selkänojaa vasten ja ojenna selkä suoraksi. Anna käsien levätä sylissä kämmenet ylöspäin. Sulje silmät tai kiinnitä katse yhteen pisteeseen. Voit tehdä harjoituksen myös lattialla tai sängyssä maaten tai risti-istunnassa.

Hengitä muutaman kerran syvään. Tarkkaile, miltä se tuntuu. Missä tunnet hengityksen? Sieraimissa? Rintakehässä? Palleassa? Miten tuntemus siirtyy sisään- ja uloshengityksen aikana?

Jatka hengittämistä normaalisti. Tarkkaile hengitystä edelleen. Miltä sisäänhengitys tuntuu? Entä uloshengitys? Keskitä huomiosi hengitykseen.

Pian ajatukset pyrkivät karkailemaan ja mieli lähtee vaeltamaan. Anna ajatusten tulla ja mennä ja palaa tarkkailemaan hengitystä. Älä yritä tietoisesti tukahduttaa ajatuksia, se vain voimistaa niitä. Huomioi ajatukset mutta älä takerru niihin. Palaa hengityksen tarkkailuun. Hengittämiseen keskittymistä voi auttaa, jos lasket sisään- ja ulosvedot.

Hengitysharjoituksen tulisi kestää parikymmentä minuuttia. Alussa riittää kymmenen; sekin tuntuu tottumattomasta pitkältä.
Takaisin muutos-sivulle.

(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään